Cel mai frumos loc de vizitat in Piatra Neamt

Cel mai frumos loc de vizitat in Piatra Neamt

Unul dintre cele mai frumoase orase din Moldova este considerat Piatra Neamt. Acest colt de rai, asa cum este considerat de multi turisti, este tot mai vizitat, dovada sta in impresiile placute lasate pe tot soiul de site-uri de cei care au tranzitat zona. Si daca tot ai ajuns in zona, e pacat sa pleci rapid. Ai multe locuri de vizitat care necesita timp, nu fuga. Astfel ca, daca vrei sa te cazezi, chiar si pentru o noapte, iti stam la dispozitie incantati sa ne calci pragul.

Nu departe de centrul orasului Piatra Neamt, mai exact la vreo 7 kilometri, in comuna Dumbrava Rosie, se afla Pensiunea Classic, locul unde te poti relaxa dupa un drum istovitor, intr-o atmosfera calda si primitoare. Locul unde te simti ca la tine acasa si mananci, cel putin la fel de bine, ca la mama ta.

Pensiunea Classic va pune la dispozitie 17 locuri de cazare, unele dintre ele fiind cu vedere spre muntii din imprejurimi, ceea ce face ca diminetile sa va fie pline de energie pozitiva, incununate de privelisti absolut incantatoare.

De la noi, se ajunge foarte usor la principalele obictive turistice din zona. Noi va recomandam Turnul lui Stefan cel Mare, aflat in centrul orasului Piatra Neamt, cum spuneam, la aproximativ 7 kilometri distanta de Pensiunea Classic.  Considerat inca o emblema a urbei, Turnul lui Stefan cel Mare sau Turnul-clopotnita, cum i se mai spune, face parte din complexul architectural Curtea Domneasca din Piatra Neamt si a fost construit in 1499, la un an dupa construirea bisericii Sfantul Ioan Botezatorul.

Construit din piatra bruta, mica fortareata se prezinta sub forma unei prisme inalte de 19 metri care, de-a lungul timpului, a servit ca loc de refugiu impotriva atacurilor vrasmase. Fatada a fost construita de Stefan cel Mare si ornamentata cu discuri de teracota smaltuita si colorata care se mai pot observa si azi.  In trecut, intrarea se facea printr-o scara mobila, inlocuita azi cu o scara fixa metalica, identica cu cea prin care se facea accesul in camera celor 4 clopote de diferite dimensiuni.

Turnul lui Stefan este unul din cele mai frumoase locuri de vizitat, un simbol al orasului Piatra Neamt si este fotografiat, anual, de mii de turisti, impresionati de istoria zbuciumata a acestor locuri, iar turnul, alaturi de celelalte ctitorii ale lui Stefan cel Mare in judetul Neamt, sta ca marturie.

Va asteptam pe la noi!

Pentru rezervari:
+4 0233 282 290
+4 0751 808 054SUNĂ ACUM: +40735982019